Перші відремонтовані в Литві Leopard 2 незабаром прибудуть в Україну

Перші відремонтовані в Литві основні бойові танки Leopard 2 готують до відправки в Україну.

Перші відремонтовані в Литві Leopard 2 незабаром прибудуть в Україну
Перші відремонтовані в Литві Leopard 2 незабаром прибудуть в Україну

Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомила пресслужба литовського Міністерства національної оборони.

У Литві українські танки Leopard 2 ремонтують у співпраці з німецькою оборонною промисловістю.

У п’ятницю були продемонстровані танки, які вже були відремонтовані та незабаром повернуться на поле бою в Україні.

«Литва послідовно підтримує боротьбу України за її незалежність і не тільки надсилає військову підтримку, але й допомагає ремонтувати танки Leopard 2, які дуже необхідні на полі бою», — заявив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Танки ремонтуються на підприємстві Lithuania Defense Services. Його створили два найбільші європейські виробники військової техніки — німецький концерн Rheinmetall та компанія Krauss-Maffei Wegmann.

Підприємство заснували у 2022 році у населеному пункті Йонава у центральній частині Литви.

Спільне підприємство забезпечує технічне обслуговування, ремонт та логістичну підтримку бойових машин як Збройних сил Литви, так і бронетехніки контингентів інших країн НАТО, дислокованих на території країн Балтії.

Пошкоджені українські танки Leopard 2, привезені з поля бою, ремонтуються на потужностях Lithuania Defense Services з жовтня. Обслуговування і ремонт української бронетехніки німецького виробництва позитивно сприяє підтримці навичок персоналу та забезпечує постійну перевірку логістичних ланцюжків.

Литва також з вересня 2022 року, організувала ремонт самохідних гаубиць PzH 2000, переданих Україні в межах військової допомоги.