Припинення західної допомоги, ймовірно, призведе до втрати здатності України стримувати армію рф

Невдача російських операцій в Україні щодо досягнення максималістських цілей президента росії володимира путіна наразі не є сталою умовою, і лише постійна підтримка Заходом України може гарантувати, що максималістські цілі путіна залишаться недосяжними.

Припинення західної допомоги, ймовірно, призведе до втрати здатності України стримувати армію рф

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У своєму новому звіті вони наголошують, що припинення західної допомоги Україні, ймовірно, призведе до втрати здатності України стримувати російську армію.

«Нинішня позиційна війна в Україні не є стабільною тупиковою ситуацією, оскільки поточний нестабільний баланс може легко схилитися в будь-який бік рішеннями, ухваленими на Заході», — йдеться у звіті.

Аналітики наголосили, що постійна безпекова допомога Заходу, яка дає змогу українським силам відбивати поточні й майбутні російські наступальні дії і звільняти більше української території, «є єдиним курсом дій на даний момент, що може зробити постійною неспроможність росії досягти максималістичних цілей путіна в Україні».

«Нещодавно путін знову підкреслив, що його максималістські цілі в Україні залишаються незмінними, а він і вищі чиновники Кремля дедалі частіше висловлювали експансіоністську риторику, вказуючи на те, що ці цілі не виключають подальших російських територіальних захоплень в Україні. Звичайно, перемога росії на умовах путіна не обов’язково означає повномасштабну анексію України росією і повне знищення української держави, але вона, безумовно, потягне за собою принаймні знищення нинішньої Української держави і її перетворення на утворення з цілковитим домінуванням росії, для якого, швидше за все, знадобиться повномасштабна російська військова окупація України», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 грудня Литва надала Україні нову партію військової допомоги.