За рахунок податків у людей забирається 114%, — Слюсаренко

Тільки співпраця дає синергію, коли 1+1=111. Тому що кожна людина унікальна, і коли вона співпрацює, вона ділиться своєю унікальністю та створює якийсь новий продукт, про що, напевно, невідомо Гетьманцеву.

Вікторія Слюсаренко в програмі "Суспільні діалоги"
Вікторія Слюсаренко в програмі "Суспільні діалоги"

Про це сказала кандидат економічних наук, доцент, аудитор, судовий експерт, громадський діяч Вікторія Слюсаренко в програмі «Суспільні діалоги» з Іваном Пєтуховим на телеканалі i-ua.tv.

«Звісно, ніхто нічого без коштів, без грошей, без фінансів і без підприємства нічого не зробить. Тому сьогоднішній мій спіч про те, що треба міняти економіку. Економіка — це податки. Економіка — це кров любого організму. І коли вона забруднена, то весь організм дає збій. Так, як ми бачимо по нашій країні. І так як я робила величезне дослідження, у моїй докторській це відображено, що і в інших країнах світу відбувається приблизно те саме, просто там менше крадуть», — зазначила вона.

Але на сьогоднішній день, за її словами, треба констатувати факт, що за рахунок податків у людей з їхньої реалізованої праці забирається 114%.

«Тобто людина в принципі не вільна, і з того, що вона не вільна, зі свого невільництва вона не може вийти, як білка з колеса, увесь час крутячись. Тому оскільки економіка = податки, тому що податок соціалізуючий, а ми, люди, — соціальні створіння, ми весь час обмінюємося результатами своєї праці. І для того, щоби нам створити щось більше, нам треба співпрацювати. Не щипати нікого, а співпрацювати, створювати нові продукти», — підкреслила гостя програми.

Тому, на її думку, в Україні треба змінювати податкову систему.

«Щоб не 114% відбиралося, а як, наприклад, говорив Парето, — 80% на 20%. 20% по психології, по любим дослідженням людина з легкістю буде віддавати, із задоволенням, особливо якщо вона буде бачити, що функції, які має виконувати держава, виконуються, а саме основна функція держави — охоронна», — підсумувала Слюсаренко.