Треба просто заборонити вибори, — експерт із соціолог

Для того, щоб в Україні перебороти корупцію, треба просто заборонити вибори. Хоча повністю корупцію побороти неможливо, але можна спробувати.

Андрій Кочуков у програмі «Суспільні діалоги»
Андрій Кочуков у програмі «Суспільні діалоги»

Про це сказав експерт PhD із соціології Андрій Кочуков у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«Послухайте, що зараз говорять громадські активісти, наші знайомі. Дуже багато людей почало піднімати питання виборів. Я розумію, чому вони піднімають це питання. Тому що серед них є один політолог, а йому треба робота. А його робота — це вибори. Я б відмінив вибори. Я змінив хоча б на цей час призначення людей ставити на основі фактично такого відбору», — зазначив він.

За його словами, війна, яка зараз триває в Україні, впливає на суспільство, вона є досить масштабною.

«Але річ у тім, що інші держави зараз теж готуються до різних речей. У нас з'являються такі виклики, яких раніше не було. Наприклад, уже політики починають про це говорити. Коли вже до політиків доходить, то це серйозна річ. Починають говорити про штучний інтелект і як його використовувати, як його встановлювати, які правила встановлювати. Далі — пандемія, та, що була пов'язана з ковідом. Це ж не перша й не остання. Китайці в черговий раз якусь хворобу підхопили. Питання таке — це буде тільки наростати. І третій момент — це економічна криза. Тобто при тому це не криза перевиробництва. Я можу сказати, що це дуже схоже на економічну кризу, коли фактично немає коштів. Усе, що там можеш робити, це робити додатковою місією. І власне, як би ми не дивилися на гривню, але за останні три роки наскільки подешевшав долар. 15% - це вже кризове число. І така сама історія з кризою, коли ми повинні перейти якийсь поріг. Як коли змінюється технічний уклад, проходить якась революція, якийсь поріг, який ривок. Але тут не виходить його зробити», — пояснив Кочуков.