Новий законопроєкт про мобілізацію буде допрацьовуватися, — Володимир Фітьо

Новий законопроєкт про мобілізацію буде допрацьовуватися, заявив начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. Водночас він закликав українських чоловіків оновити свої дані у ТЦК та СП, якщо вони цього ще не зробили.

Новий законопроєкт про мобілізацію буде допрацьовуватися, — Володимир Фітьо

Про це Володимир Фітьо повідомив в етері національного телемарафону, передає NV.

«На даний момент є законопроєкт, який буде допрацьовуватися. Я вам можу сказати, як це працює все зараз: зараз нічого не змінилось. Тобто всі, хто ще не оновив свої дані в ТЦК та СП, мають це зробити. Треба з’явитися та актуалізувати свої дані», — зазначив представник ЗСУ.

Також Фітьо наголосив, що наразі в питаннях мобілізації нічого не змінилось — мобілізація здійснюється планово.

«Призовний вік військовозобов'язаних громадян — 18−60 років, зараз по мобілізації в Збройні сили від 27 років беруть, якщо немає причин для отримання відстрочки. Поки що ніяких змін, все як працювало, так і працює. Мобілізація здійснюється планово», — додав начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав виключення терміну «обмежено придатний». За його словами, придатність до служби визначає військово-лікарська комісія.


Джерело: NV