росія глибоко влізла своїми корупційними та політичними впливами в міжнародні інституції, — Голомша

Серед переживань, які трапилися у 2023 році, був Вільнюський саміт. Він трохи затягнув українців у переживання та побоювання.

Микола Голомша в програмі «Точка зору»
Микола Голомша в програмі «Точка зору»

Про це сказав перший заступник Генерального прокурора України у 2014 році Микола Голомша в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі i-ua.tv.

«Далі дуже резонансна подія, я вважаю, з якою напряму пов'язана російська федерація, — це удар ХАМАСу по Ізраїлю з метою, щоб відтягнути увагу від України, для того, щоб відтягнути допомогу від України, на погляд російської федерації. І спроба перевороту в Німеччині, яка, я вважаю, також пов'язана виключно з російською федерацією. Намагання утворити якісь безлади в Польщі — це також спостерігалося, хоча їм не вдалося. Навіть оці блокування кордонів. Я переконаний, що це не без участі російської федерації», — зазначив він.

Гість програми наголосив на тому, що російська федерація унаслідувала від Радянського Союзу світову «сітку шпіонажу різного нахабства», у тому числі терористичного та інших негідних речей.

«І вони мають дуже великий вплив, навіть велику світову колаборацію. По наших підрахунках, їх в апараті ООН близько 30%. А Комісію з прав людини, з якою російська федерація виключена, у швейцарському офісі очолює ФСБіст. Тому навіть сьогоднішні звернення нашого урядового уповноваженого України щодо порушення Женевської конвенції, де наших полонених виставляють як щит російські терористи, взагалі проігноровано Організацію об'єднаних націй, проігноровано навіть Червоним Хрестом. Хочеться задати питання: чи існують у світі принципи міжнародного права? Бо якщо вони не існують, то не існує й права як такого. Тому ми повинні розуміти, що росія глибоко влізла своїми корупційними впливами, своїм впливом політичним у міжнародні інституції. Війна — це взагалі триєдиний процес. Це позиційна війна», — підсумував Голомша.