рф здійснила наймасованіший обстріл України: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Зранку 29 грудня російська федерація здійснила наймасованіший обстріл України. Наразі відомо про загибель 18 цивільних, ще 132 — поранені.

рф здійснила наймасованіший обстріл України: що відомо (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Про це повідомили в Нацполіції.

Рятувальні операції ще тривають у містах. Загалом рф випустила по Україні 158 повітряних цілей — сили ППО збили 27 безпілотників і 87 крилатих ракет. У Повітряних силах назвали це наймасованішою повітряною атакою.

У Києві уламки збитих ракет впали у Шевченківському, Подільському, Святошинському та Дарницькому районах. Троє людей загинули, 28 отримали поранення. Пошкоджені житлові будинки, автомобілі, сталися пожежі на складах та в недобудовах.

Оновлено 15:27. Кількість загиблих у Києві зросла до чотирьох — з-під завалів дістали тіло ще однієї людини, заявили в КМВА. Також постраждало 30 осіб.

Оновлено 16:54. Тіло шостого загиблого дістали з-під завалів складського приміщення в Києві, повідомили в ДСНС. Пошукові роботи тривають.

Наслідки обстрілу в Києві
Наслідки обстрілу в Києві

У Дніпрі — шестеро людей загинули, 28 зазнали поранень, зокрема півторарічна дитина. Ракета влучила в торговельний центр, уламками пошкоджені житлові будинки. Зруйнована одна із секцій пологового — там ніхто не травмувався, пацієнти та медперсонал встигли перейти в укриття, уточнили в МОЗ.

Наслідки обстрілу в Дніпрі
Наслідки обстрілу в Дніпрі

По Запоріжжю рф завдала десять ракетних ударів — пʼятеро людей загинули, 12 травмованих. Два приватних будинки повністю зруйновані, вибиті вікна у 19 багатоповерхівках, закладах освіти та лікарні. Пошкоджені також гаражі, АЗС, будівля готелю.

Оновлено 16:05. На Запоріжжі вже 7 загиблих унаслідок російських обстрілів. Поранення отримали 13 людей, повідомив голова ОВА.

Наслідки обстрілу Запоріжжя
Наслідки обстрілу Запоріжжя

Одесу вночі та зранку атакували дронами й ракетами: загинули троє людей, ще 26 — поранені, зокрема двоє дітей, вагітна жінка та пʼятеро правоохоронців. Три ракети влучили в житлові будинки Одеси. Уламками пошкоджені кілька десятків будівель.

Оновлено 15:24. В Одесі кількість загиблих внаслідок російської атаки зросла до чотирьох — з-під завалів дістали тіло ще однієї людини, повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

Наслідки обстрілу Одеси
Наслідки обстрілу Одеси

У Харкові внаслідок ракетних ударів рф також загинули троє людей, 13 — отримали поранення. Пошкоджений обласний центр онкології, а також склади, транспортне депо та підприємства.

Наслідки обстрілу Харкова
Наслідки обстрілу Харкова

У Львові одна людина загинула і ще 24 отримали поранення через ракетну атаку рф. Є часткові руйнування у 13 багатоповерхівках та освітніх закладах. Пошкоджені автомобілі.

Наслідки обстрілу Львова
Наслідки обстрілу Львова

У Конотопі на Сумщині було пʼять влучань: троє людей травмовані, пошкоджені близько десяти будинків, СТО, згоріла автівка. Також пошкоджені кілька котелень, збій в роботі вуличного освітлення.

Наслідки осбтрілу Конотопа, Сумщина
Наслідки осбтрілу Конотопа, Сумщина

Пізніше Повітряні Сили оголосили в деяких областях повітряну тривогу. Близько 15:00 на Черкащині та в Сумах було чути вибухи.

Оновлено 16:08. У Смілі на Черкащині є влучання ракети в житловий сектор, повідомив заступник керівника ОП Олексій Кулеба. Попередньо, шестеро людей постраждали, 12 будинків пошкоджені.

Наслідки обстрілів на Черкащині
Наслідки обстрілів на Черкащині