Ринок землі необхідно зупинити — експерт

Влада весь цей час у земельних відносинах хотіла перестрибнути людей, зменшуючи їх вартість шляхом знецінення. Тому треба скасувати ганебний закон про ринок землі.

Роман Головін
Роман Головін

Про це під час ефіру заявив Голова Всеукраїнського Об'єднання Власників Землі Роман Головін.

«Так званий ринок землі необхідно було б зупинити та перейти до розгляду прогресивних форм. Політики мають ввести мораторій на продаж землі, а потім взагалі скасувати ганебний закон про ринок землі, який було прийнято у 2019 році. Ми прямо зараз маємо придумати, як організувати земельні відносини, а не чекати коли у нас закінчиться війна та не чекати перемоги. Ми вже на цьому етапі повинні правильно формувати суспільно-економічні відносини. Адже будь-які відносини, які не влаштовують впливатимуть на всі моменти», — каже Р. Головін.

За його словами, українці мають розуміти, що зараз формуються нові умови — коли українець власник.

«Коли землю не можна забрати на 7 років, бо так говорить закон. Є програми, де передбачається самостійне господарювання та беззаставне кредитування. Все це робиться на базі Нацбанку та державних банків. Тому ми можемо організовувати та об’єднувати людей. А влада весь цей час у земельних відносинах хотіла перестрибнути людей, зменшуючи їх вартість шляхом знецінення. Доходячи до того, що орендар може вирішувати, що робити на землі без відома власника. А коли власник приходе та каже віддай землю — то орендар вимагає повернути йому кошти, які він туди вклав. Фактично таким чином забирають та віджимають землю», — резюмує Р. Головін.