Ми не виграємо війну, поки не перенесемо її на територію рф — експерт

Неправильно діяти в лінійному форматі по відношенню до ворога, який в десятки разів більше за територією та в кілька разів більше за мобілізаційними ресурсами.

Ми не виграємо війну, поки не перенесемо її на територію рф
Ми не виграємо війну, поки не перенесемо її на територію рф

Про це в коментарі i-ua.tvзаявив військовий експерт Олександр Білецький.

«Не бачив воєнну стратегію на 2023 рік, тому не можу робити висновки. Однак така стратегія пов’язана з життям всієї країни. Також не бачив воєнну стратегію на 2024 рік. Тому в стратегічному питанні у нас все достатньо сумно. Ми спочатку стикаємося з викликами і тільки потім на них реагуємо. Наші стратеги чомусь не хочуть думати наперед взагалі», — каже О. Білецький.

На його думку, має бути план по знищенню рф.

«росія, як колоніальна держава має бути розвалена. Також військові дії мають бути перенесені на територію рф. Боятися нанесення ядерного удару у відповідь безглуздо. Адже піч час війни є ймовірність будь-чого. Однак це нічого не означає», — каже О. Білецький.

На його думку, замість того, щоб говорити про мобілізацію треба говорити про зброю. Це ключове питання.

«Не правильно діяти в лінійному форматі по відношенню до ворога, який в десятки разів більше за територією та в кілька разів більше за мобілізаційними ресурсами. Поки лише бачу недолугі дії. У війні треба перемагати, а для перемоги потрібна стратегія. Вона має включати в себе військове виробництво та технології. Ми маємо перемагати значно більшого, потужного ворога та знищувати його, а не повторювати за ворогом. Адже таким чином ми ніколи не переможемо рф», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський повідомив про визначення стратегії застосування Сил оборони на 2024 рік. У повідомленні у своєму Telegram-каналі він зазначив, що відбулася підсумкова Ставка Верховного Головнокомандувача.

«Підбили воєнні підсумки року. Проаналізували результати ведення бойових дій та наші рішення. Що ми зробили правильно, а що могли зробити краще. З урахуванням цих висновків, прогнозів і наших можливостей визначили стратегію застосування Сил оборони на прийдешній рік», — повідомив Зеленський.

Він підкреслив, що цьогоріч Україна «не відступила на жодному напрямку на землі, повернула собі море і зробила безпечнішим небо».