Влада нічого не робить для того, щоб ми виграли цю війну — експерт

Економіка країни досі не переведена на військові рейки, то ж яким чином ми маємо виграти війну?

яким чином ми маємо виграти війну?
яким чином ми маємо виграти війну?

Про це під в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Бюджет на 2024 рік приймали восени з розрахунку на те, що половина надходжень буде завдяки зовнішнім запозиченням. Якщо їх не буде, то доведеться робити секвестр бюджету для зменшення видатків. Хоча на перший квартал нового року коштів має вистачити, адже у нас є в достатньому запасі золотовалютні резерви. Також в черговий раз можуть випустити ОВДП та надрукувати гривню для підвищення запланованих соцстандарів — мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Далі все буде залежати від того, чи проголосує Конгрес США за обіцяні 62 млрд для України», — каже експерт.

Він підкреслив, що влада не дає розвиватися бізнесу.

«Навпаки чиновники роблять все, щоб добити малий та середній бізнес в країні. Податок з карток буде не 18%, а 19,5% - військовий збір ніхто не відміняв», — каже А. Павловський.

Він підкреслив, що уряд нічого не робить для підтримання власного виробництва. Крім того, за два роки війни не налагодили випуск вітчизняних снарядів.

«Складається враження, що все це очолюють некомпетентні люди, які не знають, як організувати виробництво. Адже для цього треба мати економічні та технічні знання. Також для цього треба мати досвід робити на виробництві, щоб все це організувати. Але чомусь на такі посади призначають експр’єм’єра Гончарука та Милованова, в чиїх фахових можливостях є великі сумніві. В такий час нам треба більше інженерів, технологів, конструкторів, ніж бухгалтерів та юристів. Молодь має хотіти йти вчитися на технічні спеціальності у ВНЗ. Однак для цього зарплата у таких спеціалістів має бути більша, ніж у адвоката. Чомусь у воєнний стан немає запиту на ці спеціальності. Адже в країні немає військового виробництва. Це парадокс. Все це показує, як в Україні перевели економіку на військові рейки. Чи це від недоумства та нерозуміння потреб економіки країни, чи це навмисне шкідництво і все робиться так, щоб ми дійсно цю війну не виграли», — резюмує експерт.