Пісторіус замість Шольца: політолог розповів, що зміниться для України

Новим Канцлером Німеччини замість Олафа Шольца може стати Борис Пісторіус, це означає, що Україна може отримати дальнобійні ракети Taurus.

канцлер Німеччини Олаф Шольц
канцлер Німеччини Олаф Шольц

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«З однієї сторони ми бачимо цілеспрямованість Пісторіусу у питаннях підтримки нашої держави. Військові кошти, які були виділені Україні у великій мірі досягнення Пісторіуса. Тому якщо відбудеться відставка Шольца, Пісторіус зможе приймати більш рішучі рішення щодо України. Сьогодні він є міністром оборони та відповідає за обороноздатність країни. Розглядає ситуацію з точки зору військових ризиків. Своєю чергою посада пр’єм’єра вимагає більш комплексного підходу. Зокрема, це стосується питань промисловості. Нагадаю, що хімічна промисловість Німеччини була пов’язана з росіянами через споживання російського газу. Однак якщо Пісторіус буде замість Шольца, то це не буде мінусом для України», — каже І. Чаленко.

На його думку, канцлер Шольц розуміє наскільки важлива допомога для нашої держави через загрози з боку рф загалом для ЄС та НАТО.

«Однак Шольца гальмувала нестабільна ситуація з точку зору суспільної думки і цим користувалися його абоненти. Крім того, далекобійні ракети Taurus не надані Україні через особисту позицію Шольца. Своєю чергою, Пісторіус підтримує надання Києву Taurus. Якщо він обійме посаду Шольца, то Україна отримає ці ракети. Адже він один з тих, хто лобіював виділення Україні відповідного типу озброєння», — резюмує політолог.