Скандал з номером 95 кварталу є інформаційною провокацією — лідер Народного Руху

Скандал з номером 95-го кварталу, де висміюють жителів Скадовська — технологія, якою промацують суспільство.

Скандал з номером 95 кварталу є інформаційною провокацією
Скандал з номером 95 кварталу є інформаційною провокацією

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив лідер Народного Руху України Михайло Дорошенко.

«Програма, яка виходить у новорічний вечір, не готується просто на колінці. Коли за півгодини, щось зліпили з креативної ідеї та запустили в ефір. Все це заздалегідь розписується сценаристами та репетують перед ефіром. Тому це просто інформаційна провокація. Яскравий приклад таких провокацій — заяви ексдепутата госдуми рф Жириновського, який говорив, що ми розбомбим Україну та заберемо Польщу. Якщо раніше його не сприймали, то зараз це звучить зовсім по-іншому. Тому скандал з номером 95-го кварталу — технологія, якою промацують суспільство. Українці ж захищають свою національну гідність. Адже нам це болить», — каже Михайло Дорошенко.

Він порадив людям, які готували цей скандальний номер, почитати твір Тараса Шевченка «Розрита могила».

«В ньому висвітлюються всі аспекти, про які ми говоримо. Зокрема, коли інвестують мільярди гривень зароблених українським бізнесом не в зброю, а перекладання плитки. Адже корупція така ж небезпечна зброя, як російськи ракети. До речі, від ракет рф нас захищає ППО. А хто нас захистить від людей, які працюють проти України, як написано у вірші Шевченка», — підкреслює М. Дорошенко.

На його думку, єдиний ключ для нашого порятунку може стати об’єднання українського суспільства на фундаменті Народного руху. Зокрема, на фундаменті праць, які створив В. Чорновіл.

«Це фундамент демократії, свободи слова, чесних виборів. Знаю, що українське суспільство зможе це зробити. За допомогою громадського тиску ми будемо казати владі, щоб вона приймала той чи інший закон на користь України. Стосовно демопозілації, то має бути баланс між приватною та державною власністю. Це потрібно для того, щоб не сталося, як в рф, де одна людина керує всіма найбільшими фінансовими потоками та підприємствами. На першому місці має бути зростання української економіки. А земля в класичному розімунні ринку товаром бути не може. Зараз же ми перетворюємося на корупційну монополію. В такому контексті міжнародним партнерам важко знаходити аргументи, щоб нам допомагати. Адже виглядає так, що одна система воює з іншою», — резюмує М. Дорошенко.