рф атакувала Україну різними типами ракет: стали відомі наслідки

Вранці 8 січня росіяни здійснили комбінований ракетний удар по українських містах

рф атакувала Україну різними типами ракет 8 січня
рф атакувала Україну різними типами ракет 8 січня

У атаці були задіяні стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, надзвукові бомбардувальники Ту-22М3 та носії аеробалістичних ракет «Кинжал».

Під обстрілом перебували населені пункти у різних областях України. Протиповітряна оборона працювала над знищенням ворожих ракет.

Вночі з аеродрому «Оленья» у Мурманській області РФ злетіло 11 бортів Ту-95МС. Близько 06:17 з району Каспійського моря вони здійснили пуск крилатих ракет Х-101/Х-555 по Україні.

З аеродрому «Саваслейка» о 06:28 зафіксовано зліт першого винищувача МиГ-31К, який переносить одну аеробалістичну ракету «Кинжал». Перший пуск ракети зафіксовано о 06:36. Загалом росіяни протягом ранку застосували 4 таких літаків.

На Харківщині росіяни завдали щонайменше чотирьох ударів, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. У Харкові росіяни атакували промислові обʼєкти — там виникла пожежа. А у місті Зміїв Чугуївського району зафіксоване влучання у приватний будинок, є постраждалі.

росіяни атакували Запоріжжя — є постраждалі. Це була комбінована атака крилатих і балістичних ракет із різних напрямків. Загалом у обласному центрі пролунало 5 вибухів, написав голова ОВА Юрій Малашко. Відомо про влучання ракет у житлові райони — на відкриті території та поруч із будинками.

Окупанти також обстріляли ракетами Кривий Ріг, повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул. Пошкодження отримав торгівельний центр та понад два десятки приватних будинків. Також під ракетний удар потрапив і Новомосковськ, наразі відомо про близько 20 постраждалих, серед яких ті діти.

Також в Хмельницькій області пролунало щонайменше 6 вибухів. На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби, повідомила пресслужба ОВА.

По всій областях України о 08:25 було оголошено відбій ракетної небезпеки.