В Києві розформовують добровольчий підрозділ через хибну політику командування — командир ДФТГ

Добровольців хочуть відправити на фронт, бо не вистачає бюджетних коштів. Однак, люди, які хотіли піти в ЗСУ, вже пішли.

Сергій Філіпов
Сергій Філіпов

Про це під час ефіру заявив командир добровольчого формування «Воля» Київської територіальної громади Сергій Філіпов.

«Розформовують столичній добровольчий підрозділ через хибну політику командування. Вони не розуміють, що більшість людей, які в ДФТГ — не можуть бути призвані за віком. Таких майже 30%. Плюс це люди, які не можуть призиватися через бронь, бо працюють на оборонних підприємствах, люди, які повернулися з фронту та доглядають за своїми старими батьками. Також це жінки, які не мають медичного фаху та не підлягають призиву. Вони не зможуть піти в ЗСУ, як би ми цього не хотіли. Люди, які хотіли піти в ЗСУ, вже пішли. Після нашого скорочення з 300 людей, тільки 12 йдуть служити. Однак це дуже мало. Адже ЗСУ потрібні здорові люди. Якщо вони бачать людину, якій 57 років і вона мала чисельні поранення та контузії у 2014 році, то такий боєць не потрібен на фронті. Потрібні молоді, здорові хлопці максимум до 50 років. У нас в ДФТГ — 40% людей від 50 до 60 років. Вони не зможуть воювати на фронті в перший черзі», — каже Сергій Філіпов.

На його думку, добровольців хочуть відправити на фронт, бо не вистачає бюджетних коштів. А функціонування ДФТГ не потребує бюджетних коштів.

«Форму, одяг, зброю та авто ми купуємо самостійно», — каже С. Філіпов.

Своєю чергою, за словами заступника командира добровольчого формування «Воля» Київської територіальної громади Юрія Денисенко, відловлювати людей у спортзалах не потрібно.

«Якщо вони попетляли до цього часу, то вони зможуть петляти і далі. Наш батальйон виконує завдання на березі Дніпра, де постійний вітер та холод. Однак не всі це можуть витримати. І яким чином військове керівництво збирається заповнювати цей вауком. Мені не зрозуміло. Крім того, буде розформовано таких підрозділів, як наш декілька. А це близько 1000 людей. А де їх шукати? Також людей треба навчити. Багато з них не тримали в руках автомат не кажучи про кулемет», — каже Ю. Денисенко.