Влада боїться народного ополчення — суддя Конституційного Суду у відставці

Те, що витворяє наша влада по відношенню до народного ополчення (ДФТГ) свідчить про колаборацію з ворогом чи дурість.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

" Що таке ДФТГ (добровольчі формування)? Якщо говорити термінами Другої світової війни та попередніх війн, то це ополчення. Тобто озброєний народ. Саме тому влада тягнула з законом про право людини на зброю. Однак саме озброєний народ врятував Київ та підсмажену дупу владу. Відбулася самоорганізація людей. Є купа завдань для ДФТГ, які можна виконувати базуючись на законі «Про основи національного спротиву». Однак те, що витворяє наша влада по відношенню до народного ополчення свідчить або про колаборацію з москалями або про їх дурість. Тобто є купа питань. Це є антиукраїнська та антидержавна політика влади", — каже В. Шишкін.

На його думку, батальйони ТРО та ДФТГ можуть захищати повітряний простір від шахедів. Зокрема, на Одещині, де постійно відбувається атака на порти.

" Для цього не обов’язково створювати формування з місцевих мешканців. Наприклад, наш батальйон, що стояв під Києвом, перекинули на Запорізький напрямок. Тож батальйони можна використовувати в різних формах проти війни з окупантами", — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що українці підпільно завозять дрони для фронту та закуповують деталі для них. Однак для того, щоб завести на передову уряд Шмигаля постійно створює перешкоди. А з 1 грудня ще й створили перешкоди для завозу авто.

" Народ сьогодні контрабандою завозить дрони на фронт для боротьби з московським окупантом, а влада ще перешкоджає цьому", — резюмує В. Шишкін.