Найбільший зиск від війни отримали українські банки та чиновники — експерт

Найбільший зиск від війни отримали українські банки, чиновники та олігархи.

Данило Гетманцев
Данило Гетманцев

Про це в коментарі заявив експерт з економічних питань Юрій Гаврилечко.

«Чиновники, банкіри та олігархи живуть у іншому світі. Найбільший зиск від війни отримали українські банки. Їх прибуток став рекордним за всю історію незалежності. Щодо окремих чиновників ми бачимо чергові приклади того, як вони збагачуються на використанні бюджету на свою користь. Багато з них намагаються пошити в дурні всіх українців, розповідаючи, що це не купівля, а борги. Наприклад, як в ситуації з мером Кличко, який отримав маєток в Німеччині вартістю сотні мільйонів гривень в якості повернення боргу братом. Все це говорить, що наші антикорупційні органи замість боротьби з корупцією працюють над чимось іншим», — каже Ю. Гаврилечко.

На його думку, через корупцію чиновників та наживанні на війни треба проводити вибори.

«Нагадаю, що в США під час Другої світової війни та під час громадянської війни вибори проводилися. Також вибори проходили і в Британії під час Другої світової війни. Навіть важко уявити, якою б стала Друга світова війна, якби свого часу через вибори Чемберлена на посаді прем’єра не змінив Вінстон Черчилль. Відоме гасло про те, що коней на переправі не замінюють — передвиборче гасло на президентських виборах Лінкольна, які проходили по середині війни громадянської війни в США», — резюмує Ю. Гаврилечко.

Нагадаємо, що голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев заявив, що під час війни люди бідніють. І немає жодного уряду, який помахом чарівної палички взяв і зробив би їх багатшими. Війна — це такий період, коли всі біднішають. Через війну у нас суттєво зросло безробіття та рівень бідності. Це абсолютно передбачувано.