Виділення 105 млн на телемарафон замість дронів є знущанням — експерт

На фронті не вистачає дронів, а влада виділяє 105 млн грн на програми для телемарофону компанії, яка пов’язана з ексзаступником голови Офісу Президента А. Єрмака Кирилом Тимошенко, якого відсторонили через корупційні скандали.

Виділення 105 млн на Телемерафон замість дронів є знущанням
Виділення 105 млн на Телемерафон замість дронів є знущанням

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Телемарофон це не нагальне питання. Від давно себе віджив. На фронті не вистачає дронів. В Мінцифри пропонують їх збирати на дому українцям за власні кошти. Тобто закупати інструменти та деталі без державної допомоги. Держава тільки надасть відеокурси, як збирати. Однак, якщо збирати дрони тільки силами українців на дому, цього не вистачить. Треба новітні технології та масштабне промислове виробництво з дронів. Такі підприємства мають працювати цілодобово. А для цього потрібні інженери, конструктори і так далі. На все це потрібен час. А ми втратили два роки війни та цього не зробили, на відміну від рф, яка випускає 1000 дронів та має перевагу. Тому влада має зробити висновки, або ми безглуздо продовжуємо витрачати бюджетні кошти на тв -програми, телемарофон та 95 квартал, або ми віддаємо їх на оборону держави», — каже експерт.

За його словами, в ЗМІ була інформація, що ці 105 млн грн підуть фірмі, яка пов’язана з експомічником А. Єрмака Кирилом Тимошенко, якого вигнали з Офісу Президента за корупцію.

«Однак зараз знайшли йому можливість підзаробити на телепрограмах. Тим паче, що вже давно треба відходити від телемарофону та дати повноцінно працювати українським медіа та телеканалам. Навіть з боку ЄС були зауваження, щодо роботу телемарафону. В кінці кінців цей же телемарофон боляче вдарить по рейтингам та підтримці влади, бо українці втомилися від брехні», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що Державний парламентський канал «Рада» потрапив у черговий скандал через закупівлі контенту у фірми, яку пов'язують з ексзаступником очільника ОП Кирилом Тимошенком.

Зокрема, у системі «Прозорро» закрили тендер щодо закупівлі телевізійних програм для цілодобового забезпечення марафону «Єдині новини». Мова йде про майже 105 мільйонів гривень, на які парламентський телеканал «Рада» планує придбати контент.