Чи вступить НАТО у війну з рф — відповідь експерта

Наразі план НАТО, щоб конфлікт України з рф не вийшов на територію однієї з натівських країн, а план рф підпалювати конфлікти в різних регіонах світу, щоб через них розфокусовувати увага Заходу, щодо Києва.

Олексій Якубін
Олексій Якубін

Про це під час ефіру заявив політолог Олексій Якубін.

«Я б не відкидав будь- яку інформацію, що з’являється в західних ЗМІ. Не обов’язково це буде реалізовано. Однак, нагадаю, що перед вторгненням рф в Україні західні ЗМІ публікували карти вторгнення, які вони отримували від розвідок своїх країн. На жаль, більшість з цих карт були реалізовані росією. Однак більша частина політичного класу, зокрема Німеччина, не дуже вірить, що росія після України готова йти воювати з країнами НАТО. Адже росії дуже складно дається війна в Україні. Вона отримує значний опір. Якщо ж ми говоримо про напад на будь-яку країну НАТО, то Альянс буде змушений надати відповідь рф», — каже О. Якубін.

При цьому він підкреслив, що на рівні риторики росіяни дуже люблять розповідати, що вони воюють з НАТО. Однак, коли доходить до реального зіткнення з однією з армією країн Альянсу, то рф відступає назад.

" З боку НАТО така ж позиція. Ми неодноразово бачили, як на територію країн Альянсу залітали російськи ракети чи дрони, однак в НАТО говорить, що вони не були спрямовані проти них, тому не вступають у пряму війну з рф. Однак військові відомства західних країн мають сценарії, як реагувати у випадку нападу рф", — підкреслює політолог.

За його словами, наразі план НАТО, щоб конфлікт України з рф не вийшов на з однієї з натівських країн. Інша справа, що російсько- українська війна пливає на весь світ. Зокрема, вона так чи інакше вплинула на конфлікт на конфлікт на Близькому Сході та інші потенційні конфлікти в світі. Один з планів рф підпалювати конфлікти в різних регіонах світу, щоб через них розфокусовувати увага Заходу, щодо України", — каже О. Якубін.

Він підкреслив, що США бояться перемоги України над рф. Зокрема, Захід боїться росію, як ядерну державу. Саме про це з’являються публікації в Західних ЗМІ.