Військові навчання НАТО є прямим сигналом для рф — політолог

Масштабні військові навчання за участю 90 тисяч військових НАТО, є прямим сигналом для росії.

Військові навчання НАТО є прямим сигналом для рф
Військові навчання НАТО є прямим сигналом для рф

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Навчання мають мету відпрацювати елементи тієї чи іншої стратегії в плані оборони або у плані інших військових завдань, щодо умовного супротивника. Це навчання „НАТО“ — прямий сигнал рф, що НАТО не є слабкою структурою. Що вони можуть себе захистити. Насправді 90 тис солдатів не приймали участі у навчаннях ще з 70-х років. Це показує, що епоха пост холодної війни підійшла до свого завершення. Ми з кожним днем бачимо посилення гарячої фази війни, яка підсилюється діями рф. Ми розуміємо, що НАТО треба показати силу не лише на зовні, але і для своїх держав членів. Ми бачимо велике занепокоєння з боку країн Балтії. Зокрема, чи здатен Альянс захистити своїх членів. Тому ці навчання НАТО зараз дуже потрібні», — каже І. Чаленко.

Однак, за словами політолога, всі ці навчання більше пропаганда для того, щоб показати власні можливості та спроможності для того, щоб відповідати на можливі закиди з боку росії.

Нагадаємо, що у лютому проведе масштабні військові навчання за участю 90 тисяч військових, відпрацьовуватиметься сценарій нападу Росії на територію країн-членів Альянсу.