Жир замість м’яса, недоварена каша та протермінована кава: чим годують ЗСУ на фронті

Польові набори для ЗСУ, які продаються в інтернеті, деморалізують наших військових. Адже в меню на сніданок, обід та вечерю неякісні, несмачні та ще протерміновані харчі, які викликають печію.

чим годують ЗСУ на фронті?
чим годують ЗСУ на фронті?

Про це під час ефіру заявив офіцер ЗСУ Сергій Горбаченко.

«Набір, який продають на ОЛХ від 150 до 300 гривень для ЗСУ не містить м’яса, один жир, який викликає печію. Зокрема, в консервах м’ясо-рослинних немає м’яса, а в супі його кількість складає не більше 10%. Для того, щоб розігріти пакет з кашею, пюре чи супом, треба класти його на двигун авто на 5- 10 хв, щоб розтопити жир, бо холодним це їсти не можливо. Також їжа розігрівається, якщо її опустити в казанок з гарячою водою на 2−3 хв. Однак це дуже не безпечно. Адже польову кухню бачить тепловізор ворога та б’є по наших позиціям. Тому такий польовий набір можна застосовувати, лише коли військові пересуваються з одного місця в інше. Крім того, такий термопакет з їжею пацюки проїдають за день два. Тому для нуля такі пайки зовсім не підходять», — каже С. Горбаченко.

Також під час перевірки, чим харчуються військові, журналісти i-ua.tv побачили, що термін придатності кави та меду сплив. Крім того, військовим на передову постачали пакетики російської торговельної марки «Майський чай», який досі виробляють в Україні.

За словами С. Горбаченко, військові з іноземних легіонів не розуміють, як цим можна годувати ЗСУ.

«Треба виконати завдання, маючи певний запас енергії. Військові з іноземних легіонів беруть з собою енергетичні батончики. Вони дозволяють швидко наїстися та дають енергію швидко бігати. Наші ж польові набори для ЗСУ саботаж, який викликає деморалізацію війська», — резюмує С. Горбаченко.