Суспільство має зрозуміти, що воно і є влада — громадський діяч

Багато людей не розуміють, що таке єдність. Однак перше, що має зробити суспільство — відчути себе владою.

Олексій Якименко
Олексій Якименко

Про це під час ефіру заявив громадський діяч Олексій Якименко.

«Два роки тому, 24 лютого наше суспільство зробило величезний крок. Про єдність заклики не звучали, але всі об’єднувалися. Зокрема, створювали тероборону у своєму населеному пункті. Люди почали захищати свої родини, будинки, власність. Це наш базіз і ми розуміємо, за що воюємо. Окремо є армія, мета якої захищати державу. А після ліквідації тероборони, яка зараз відбувається, наше військо через певний час може втратити орієнтири за що ми воюємо», — каже О. Якименко.

На його думку, багато людей не розуміють, що таке єдність. Тому має відбутися децентралізація, або перегляд єдності.

«Напевно, його потрібно розпочинати з того, хто з ким буде єднатися. Адже наразі влада знаходиться за окремим столом, пенсіонери, наймані працівники за іншим. Також окремо існує бізнес, державні інституції, або інституції, які в нас є. Тому в комплексі ми маємо розуміти, що таке єдність. Зокрема, єдність має бути в правилах, які ми самі для себе встановлюємо та виконуємо. Арбітр є зрозумілим. Він стоїть на стороні виконання правил, а не окремо від законів та держави. Має бути Верховенство права», — підкреслює О. Якименко.

На його думку, суспільство має зрозуміти, що воно і є влада.

«Друге — обрання собі менеджерів. Третє, яким чином ми їх приводимо. Не обов’язково це робити через вибори. Менеджери мають виконувати плани, які спільно сформували професійні спільноти та люди, які проживають на певних територіях. Якщо вони роблять все правильно, то ми продовжуємо їх індульгенцію. Якщо ні — обираємо нових менеджерів. Однак перше, що має зробити суспільство — відчути себе владою. Ми вже це зробили під час війни», — резюмує громадський діяч.