Проросійський олігарх Новинський заробляє на неякісних продуктах для ЗСУ: чи в долі Міноборони?

Після розпаковки сухпаків для ЗСУ стало відомо, що проросійський олігарх Вадим Новинський заробляє на неякісних харчах для українських військових.

олігархи заробляють на неякісних продуктах для ЗСУ
олігархи заробляють на неякісних продуктах для ЗСУ

Про це повідомляють журналісти i-ua.tv.

В сухпайку від ТОВ «ВІЙСЬКСЕРВІС-ВОЛОНТЕР», яке зараз перебуває під слідством, журналісти знайшли неякісні м’ясо-рослинні консерви фірми «Віджі- продакшн», що пов’язана з проросійським олігархом Вадимом Новинським. Найгірше, що ці сухпайки досі потрапляють до ЗСУ на передову.

Зокрема, військові та продавці сухпайків відверто зізнаються, що їх неможливо їсти. Адже в термопакетах, що виробляє «Віджі- продакшн», замість м’яса — рослинний жир, який викликає печію у бійців. Також у сухпайки потрапляють прілі галети, протерміновані кава та мед. Найголовніше, що обурило військових з 95 бригади — пакетики «Майський чай» російської торгівельної марки. До речі, цей чай досі виробляють в Україні.

Тож журналісти i-ua.tv звернулися до Міноборони за роз’ясненням ситуації.

Зокрема, редакція чекає відповіді на питання:

Як у сухпайках для ЗСУ опинився чай відомої російської торговельної марки «Майський чай», який виробляють в Україні та надсилають військовим на фронт під час війни? Та чи використовується цей товар ТОВ «КОМПАНІЯ МАЙ УКРАЇНА» при комплектуванні сухпайків?

Яким чином Міноборони перевіряє компанії, які поставляють продукти до ЗСУ та хто несе за це відповідальність?

Чому фірма «Віджі- продакшн», пов’язана з проросійським олігархом Вадимом Новинським, постачає неякісні продукти, зокрема, консерви м’ясо-рослинні до ЗСУ за бюджетні кошти?

Чи є перевірка якості продуктів та кінцевих бенефіціарів при формуванні сухпайків?