Влада боїться прийняття закону про зброю - Учайкін

Влада боїться озброєння власного народу. Саме через це вона перешкоджає професійній діяльності та веде стеження за головою Асоціації власників зброї.

Влада боїться озброєння власного народу.
Влада боїться озброєння власного народу.

Про це в коментарі журналістам заявив голова Асоціації власників зброї Г. Учайкін.

«Стеження за мною — це наслідки професійної діяльності через критику посадових осіб та силових структур, які перешкоджають розгляду адекватному закону про зброю. По факту, це перешкоджання моїй професійній діяльності, яке жодним чином не вплине на її результат. Наразі через таємницю слідства не буду розповідати про свої плани. Крім того, слідчі просили не розповсюджувати ніякої інформації. Однак процес на контролі. Сподіваюсь, що депутати рано чи пізно дізнаються до чого дійшли силові структури і», — каже Г. Учайкін.

Він підкреслив, що буде і далі разом з однодумцями боротися за ухвалення адекватного закону про зброю.

" Я лише маленький гвинтик у великому механізмі. Адже в асоціації працюють десятки тисяч людей і нас підтримують мільйони українців. Тому цей процес вже не зупинити. У владі проґавили момент, коли це можна було зробити. Тому в будь-якому випадку закон про зброю буде в адекватному вигляді. Цей закон не буде ухвалено. Ми будемо подавати інший, правильний для суспільства", — зазначає Г. Учайкін.

На його думку, в адекватному законі про зброю має бути прописано право громадян на володіння коротко ствольною зброєю для захисту свого життя з правом носіння.

«Також має бути адекватна підготовка майбутніх власників зброї з належним навчанням, щоб уникнути корупційних схем та унеможливити видачу фейкових довідок, посвідчень та ліцензій. Має бути зроблено акцент на розвиток індустрії і в цілому галузі з виробництва зброї та набоїв. Це має бути у фундаменті в законі про зброю. Все інше має бути правильно прописано», — підкреслює експерт.

На його думку, влада боїться прийняття закону про зброю в адекватній редакції. Тобто боїться озброєння народу.

«Якби депутати боялися, то вже б давно все це врегулювали. А те, що за мною, ведеться стеження, а можливо і за іншими учасниками асоціації власників зброї, що ми зараз перевіряємо, виходить — ми перешкоджаємо. Однак ми все одно будемо відстоювати закон про зброю, який є правильним для суспільства», — резюмує Г. Учайкін.