Торговельна війна між Китаєм та США суттєво вдарить по Україні — політолог

Якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах в США, то торговельна війна між Пекіном та Вашингтоном боляче вдарить по Україні.

Д. Трамп та Сі Цзіньпін
Д. Трамп та Сі Цзіньпін

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Така війна обов’язково буде, якщо Трамп стане президентом. Республіканці та трампісти вже контролюють палату представників. За підсумками виборів цього року, вони ще можуть отримати контроль над сенатом, але навіть без цього за президентства Трампа, він запровадить нові масштабні митні торговельні обмеження проти Китаю. Це буде величезний удар по світовій торгівлі в питаннях світової безпеки. Адже Трамп зруйнує всі союзи США та Європи, розваливши всі західні Альянси в Індо-тихоокеанському регіоні. Якщо ви згадаєте, то Трамп запроваджував торговельний обмеження проти Індії і таке інше. Тому висока ймовірність, що Трамп може погіршити відносини з Китаєм. Це буде мати величезні негативні наслідки для світової торгівлі. Це спровокує велику холодну війну між Китаєм та США. Тому Європа буде змушена визначатися та можливо брати нейтралітет», — каже В. Воля.

На його думку, у Пекіні зараз пильно стежать за внутрішньо політичними процесами в США.

«Саме загроза приходу Трампа до влади є однією з причин, чому Пекін не дуже й то тисне на росію. У разі приходу Трампу до влади та початку економічної війни проти Китаю, все це перетвориться на глобальну холодну війну. Китай буде використовувати для протистояння США путіна та вже на той момент ядерний Іран, Північну Корею та ще багато кого. Це буде суттєвий удар по Україні. Китайці навіть зараз не поспішають тиснути на росію, тому що розуміють, що Трамп виглядає, як потенційний переможець виборів. Тому КНР готується оборонятися і їй потрібні для цього всі інструменти. Трамп зруйнує не лише Захід, а й США. Це буде ударом по Україні», — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що поки Джо Байден намагається налагодити зв'язки з Китаєм, у Дональда Трампа можуть бути інші плани. Як зазначають журналісти, він готується до масштабної економічної атаки на Китай