Нідерланди виділяють 122 млн євро на снаряди, озброєння та кібербезпеку для України

Уряд Нідерландів оголосив про виділення 122 мільйонів євро на допомогу Україні.

Нідерланди виділяють 122 млн євро на снаряди для України
Нідерланди виділяють 122 млн євро на снаряди для України

Про це йдеться у повідомленні пресслужби уряду країни.

Кошти підуть на закупівлю боєприпасів, озброєння та кібербезпеку.

Більшість коштів, а саме 87 мільйонів євро, підуть на закупівлю 155-мм артилерійських снарядів для України. Вони доповнять 130 млн євро, які раніше Нідерланди виділили для фонду на чолі з Німеччиною на закупівлю аналогічних великокаліберних боєприпасів.

Також Нідерланди перерахують 25 млн євро у Міжнародний фонд для України (IFU). Його очолює Велика Британія, з нього фінансується спільна закупівля озброєння безпосередньо у виробників — зокрема системи протиповітряної оборони (ППО), боєприпаси і запасні частини.

Ще 10 млн євро Нідерланди виділяють на посилення кіберзахисту в Україні. Цей внесок витратять, серед іншого, на створення та розширення української інтернет-інфраструктури.

Новий пакет допомоги є результатом консультацій в рамках Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», засідання якої відбулося 23 січня.

«Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі. Особливо зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні», — наголосила Кайса Оллонгрен.