Інформація про звільнення Залужного є провокацією — Заслужений юрист України

Інформація про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного є вкидом та провокацією

Микола Голомша
Микола Голомша

Про це під час ефіру заявив Заслужений юрист України, політик Микола Голомша.

«Скоріш за все це була провокація. Інформаційний потік пішов швидкоплинно. Однак генерал Залужний має великий авторитет серед військових. За час повномасштабного вторгнення Залужний завоював довіру людей. З нею не можна не рахуватися. Не варто забувати, що Залужний служить українському народові і з цією думкою потрібно рахуватися. Однак провокація зі звільненням Залужного була не на користь українському народові, нацбезпеці та оборонним силам. Можна придумувати різні історії та причини. Однак найкраща в такому разі — триматися єдності», — каже М. Голомша.

На його думку, владі наразі треба забути про всі рейтинги. Адже В. Залужний не служить партійним силам, а українському народові.

«Він відповідальний за безпеку в державі, війну та перемогу. Тому треба разом запрягти коней, а не діяти на втіху посіпакам з Кремля. Не треба розхитувати човна та допускати таких вкидів. Думаю, що його організувала 5-та колона та рф. СБУ має всіх причетних до неї виявляти та притягувати до відповідальності, не залежно від посад», — підкреслює М. Голомша.

На його думку, В. Залужний не зручний для багатьох.

" Люди, які вбивають клин між Верховним головнокомандувачем та головнокомандувачем, повинні бути виявленими. Нагадаю, що Залужний перший сказав про звільнення всіх територій, бо це передбачено Конституцією, статутом ООН та тверезим глуздом", — резюмує М. Голомша.