ЄС надасть новий пакет військової допомоги Україні у 2024 році

Європейські інституції та країни-члени ЄС анонсували новий пакет військової допомоги Україні на 2024-й рік.

ЄС надасть новий пакет військової допомоги Україні у 2024 році
ЄС надасть новий пакет військової допомоги Україні у 2024 році

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель після зустрічі міністрів оборони країн ЄС анонсував пакет військової допомоги Україні у 21 мільярда євро на 2024-й рік.

Ця допомога має допомогти Україні провести закупівлю необхідного оборонного обладнання та військової техніки, яке допоможе протистояти російській агресії.

Крім того, Боррель зазначив, що Україна відповідно до раніше анонсованої передачі мільйона артилерійських снарядів до березня отримає тільки близько половини.

Не дивлячись на це, він зазначив, що Європейський союз має великий потенціал до збільшення виробництва. Також він зазначив, що не дивлячись на меншу кількість вироблених снарядів до березня 2024 року, зрештою Україна отримає більше мільйона артилерійських снарядів до кінця 2024 року.

Що стосується фінансової допомоги, то з початку повномасштабного вторгнення, країни ЄС виділили близько 28 мільярди євро допомоги Україні.

Крім того, на саміті який відбудеться у четвер, 1 лютого, лідери ЄС обговорять пакет фінансової допомоги Україні в розмірі 50 мільярдів євро, а також 5 мільярдів євро для Європейського фонду миру

Європейського фонду миру — позабюджетного фонду, який використовується для відшкодування країнам ЄС зброї, поставленої Україні.