Влада Києва затягує відновлення будівництва ЖК Київміськбуду — інвестор

Сьогодні вперше відбулася пресконференція представників об’єднаної ініціативної групи комплексів Київміськбуд, та прийнятих комплексів Укрбуд, забудовником яких на зараз є Холдингова компанія, Акціонерне товариство Київміськбуд, 80% якої належить Громаді Києва.

В. Андронов
В. Андронов

Про це повідомляє i.ua.tv.

«Ми зібралися тут не для того, щоб вкотре розповісти про замовний аудит Київміськбуд, про тимчасову контрольну комісію, яка оприлюднила ні на чому не засновані дані та свої рекомендації та рішення, про це вже говорили і не один раз. Сьогодні ми тут, щоб показати вам, що ми єдині, об'єднані та налаштовані на боротьбу за наші квадратні метри, за які ми заплатили, та показати як Київська адміністрація затягує час. Хочемо також нагадати Вам, що багато комплексів будуються на землях МВС та МО. Багато квартир по завершенню будівництва має відійти цим відомствам, і також серед наших інвесторів дуже багато військовослужбовців, і на жаль, на сьогодні є загиблі, а значить їхні сім'ї залишаються без чоловіків і батьків, без годувальників та захисників і без житла завдяки таким діячам як наглядова рада та топ-менеджмент Київміськбуд», — каже інвестор від ІГ Укрбуд Петров Ростислав.

За його словами, у ініціативної групи, склалася стійка думка, що просто все затягується на невизначений термін під будь-яким приводом, розпочинати будівництво на даний час ніхто не збирається, та ще як можуть прикриваються положенням про воєнний стан.

За словами інвесторів ініціативної групи, вчора 31 січня відбулася зустріч з представниками КМДА.

«На зустрічі нам пообіцяли що через тиждень будуть кадрові зміни, також обговорили створення робочої групи. Наразі все», — кажуть інвестори.

За їх словами, після мітингу під стінами КМДА, який відбувся 30 листопада 2023 року, обіцянки міської влади досі не виконані.

«Що ми отримали у відповідь? Отримали листи, датовані 13 грудня, 19 грудня, та останній 15 січня, де йде про те що надано доручення опрацювати питання щодо правової можливості утворення визначеного органу про що прозвітувати через 14 днів та що робота триває щодо напрацювання правових механізмів, щодо робочої групи. І на цьому все, а далі тексти схожі… продубльовані між собою, які ми бачили вже в попередніх листах неодноразово, від департаментів Київської міської ради. Про перевірку фінансово-господарської діяльності, про те що рекомендувала Тимчасова контрольна комісія збільшити склад наглядової ради, але як кількість членів наглядової ради вплине на відновлення будівництва? І найцікавіше в листі, що начебто ми інвестори, просимо фінансування житлових комплексів за рахунок бюджету міста. Але це не правда! Кошти міста, це наші податки, які зараз повинні йти на захист міста та допомоги нашим військовим! Не на бруківку і парки! Місто зараз занепадає, будинки привиди та зачинені, бо в аварійному стані, кілька станцій метро. У КМБ на зараз немає обігових коштів, а щоб запустити роботу цього гіганта, у якого дуже багато активів ми надавали пропозиції, наприклад, придбати квартири в Київміськбуд, для окремих категорій населення, як соціальне житло, учасникам бойових дій, лікарям, дітям сиротам, тощо! Говорили про те, щоб включили в програми, такі, наприклад, як Є-оселя, про надання кредитування під державні гарантії, шукати підтримку фінансових установ, та є ще безліч засобів. Але не як за рахунок податків киян.

Ми в котре написали лист та вирішили нагадати меру Віталію Володимировичу та пану Владиславу Андронову, що обіцяне питання з дорадчого допоміжного органу (робоча група), про який мова йшла ще у 2023 році листопаді місяці не вирішено, 2 місяці робоча група не створена", — каже інвестор від ІГ КМБ Якуба Маргарита.

Інвесторка підкреслила, що у кожному листі є доручення мера прозвітувати через 14 днів. Щодо створення дорадчого допоміжного органу (робоча група).

«На сьогодні, ми бачимо, що обіцянки, які дав пан Кличко та його заступник, Владислав Андронов, не виконані досі, всі визначені терміни, які зафіксовані на відео та в листах, давно минули», — резюмує М. Якуба.