Через дії влади, Україна, як держава, сьогодні котиться у прірву — експерт

Запланована відставка головкома ЗСУ В. Залужного та очільників інших відомств — спроба президента В. Зеленського зняти з себе відповідальність за події в країні.

Віктор Жердицький
Віктор Жердицький

Про це під час ефіру заявив народний депутат України ІІІ скликання, фінансист, координатор «Суспільної Системи» Віктор Жердицький.

У Зеленського в парламенті та Кабміні, немає жодної моделі розвитку країни. А зміни у владі, які він тихенько готує, які стосуються Залужного та інших очільників відомство та міністерств, лише спроба зняти невдоволення суспільства та іноземних партнерів. Тобто Зеленський хоче зняти з себе відповідальність за всі події, які відбуваються в країні з 2019 року. В тому числі це стосується провалу підготовки до повномасштабної війни. Таким чином Зеленський себе рятує, адже в кінці березня закінчується термін його легітимних повноважень", — каже В. Жердицький.

За його словами, легітимність В. Зеленського спирається у сприйнятті його дій на Заході. Тобто це моральний дозвіл продовжувати виконувати свої функції.

«Те саме стосується України. Адже у нас в країні немає повної підтримки дій Зеленського. Адже рейтинг президента катастрофічно падає. Прихильники президента бачать, що він не здатен самостійно розв’язувати ті, чи інші проблеми. Все це загрожує існуванню українському народу та державі. Коли загроза стане смертельною, то підтримувати Зеленського будуть лише ті, хто нічого не розуміє, що відбувається в країні. Решта людей буде переходити на бік, розуміючи, що треба щось змінювати. І чим більше людей розчаруються в Зеленському, тим скоріше відбудуться зміни. Україна, як держава, сьогодні котиться у прірву. Наш народ сьогодні на грані існування. З одного боку нас хочуть знищити кацапи, з іншого боку Захід, для якого ми є конкурентом через родючі землі, не дивлячись на те, що наша економіка зруйнована вщент. Саме тому на Заході нам дають стільки зброї, щоб ми не побороли рф, а лише не дали їй завоювати українські землі. Ми бачимо, які йдуть страйки у поляків, у словаків. Це буде продовжуватися і надалі. Саме томі західний істеблішмент не буде вв’язуватися у війну, щоб остаточно розгромити рф, тому що вони з нею торгують і хочуть далі це робити», — зазначає В. Жердицький.

Також він підкреслив, що голова Білого Дому Джо Байден працює не на перемогу України.

«Він погодив з путіним вторгнення до України, а тепер забороняє використовувати американську зброю на території росії. Тобто Байден не працює на нашу перемогу та розгром рф. Так саме будуть працювати і республіканці, якщо вони прийдуть до влади», — резюмує В. Жердицький.