Влада готувала здачу України — експерт

Хоча в рф не розуміли, що українці не хочуть їх тут бачити, бо прагнуть бути самостійною державою.

Віктор Жердицький
Віктор Жердицький

Про це під час ефіру заявив народний депутат України ІІІ скликання, фінансист, координатор «Суспільної Системи» Віктор Жердицький.

«За 5 днів до початку повномасштабного вторгнення, знімають більшу частину тих, хто охороняв Гостомелький аеропорт, перекидають на Схід. Також командиру роти, який залишився, дають наказ здати всі гранатомети та зенітні установки. Однак командир здав лише 70%, а 30% приховав. Цього було достатньо, щоб збивати ворожі вертольоти. Тобто влада готувала здачу країни. Хтось робив це по тупості, а хтось просто зрадив батьківщину», — каже В. Жердицький.

При цьому він наголосив, що в рф не розуміли, що українці не хочуть їх тут бачити, бо прагнуть бути самостійною державою. Тому всі попередні домовленості між президентом США Джо Байденом та президентом рф в. путіним, були скасовані.

«Завдяки опору суспільства та військовим, які не здавали, а ховали воєнну техніку, зламалися плани путіна та його домовленості з Байденом», — каже В. Жердицький.

На його думку, президент В. Зеленський у перші дні повномасштабного вторгнення звернувся до всього світу за допомогою, бо це був вимушений крок.

«Зеленський дуже злякався, що рф не виконує домовленості. Крім того, що він міг зробити? Адже він не управляв країною перші 2−3 тижні. Країною управляла стихійна самоорганізація суспільства. Хто міг зупинити ТРО? В Києві та області, а також на Сумщині та Чернігівщині фактично була партизанська війна. Якби Зеленський сказав, що треба здаватися, то не знаю, чи дожив би він у своєму бункері. Тоді зачищали всіх зрадників», — резюмує В. Жердицький.