ССО підірвали у Чорному морі важливий об’єкт рф біля Криму (ВІДЕО)

Оператори 73-го морського центру ССО Збройних Сил України провели спецоперацію «Цитадель» у Чорному морі.

ССО підірвали у Чорному морі важливий об’єкт рф біля Криму
ССО підірвали у Чорному морі важливий об’єкт рф біля Криму

У межах операції вночі знищили радіолокаційну станцію та обладнання росіян на одній із видобувних платформ біля узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Це обладнання допомагало ворогу здійснювати розвідку та атакувати південь України ударними дронами.

Військові розповіли, що українська розвідка дізналася, що одну з незаконно захоплених видобувних платформ у Чорному морі росіяни використовували для підсилення роботи розвідувального безпілотника іранського виробництва Mohajer-6, встановивши обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи.

«Цей БПЛА супротивник застосовував для ведення розвідки та подальшого нанесення ударів дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України», — зазначили у ССО.

Крім цього, за словами військових, на платформі супротивник встановив РЛС для виявлення надводних об’єктів «Нева-Б», за допомогою якої росіяни контролювали ситуацію у північно-західній частині Чорного моря.

Після ретельного планування та підготовки вночі човни з групою операторів 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи.

«Після проведення спеціальних дій та зачистки об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і підірвала ворожу ціль. У результаті захоплено важливе обладнання супротивника та підірвано щоглу з антеною», — розповіли військові.

Спецоперація «Цитадель» проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та російського флоту.

У ССО додали, що вдало проведена операція забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря.