Відставка Залужного: Зеленський своїм мовчанням бере участь у цих маніпуляціях — Шишкін

У ситуації з розгодуванням інформації про відставку головкома ЗСУ Валерія Залужного, президент Володимир Зеленський своїм мовчанням бере участь у цих маніпуляціях.

В. Залужний та В. Зеленський
В. Залужний та В. Зеленський

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Наказу про звільнення Залужного немає. Тому розповідати про його відставку з точки моралі просто не етично, а з точки зору юриспруденції це провокація, яка є злочином. Ви показали хоча б проєкт про відставку Залужного, вже не кажу про наказ для того, щоб збурювати суспільство? І це відбувається саме тоді, коли західні партнери думають чи давати нам додаткові снаряди та зброю. Чи не здається вам, що це провокація, пов’язана з політичним дискомфортом у нашому середовищі? Крім того, таким чином хочуть подивитися на реакцію народу. Це вже суто політичні процеси. А Зеленський своїм мовчанням опосередковано бере участь у цих маніпуляціях. Це йому політичний мінус. Він не піднявся вище 95 кварталу, та не став президентом. Вперед висунули нардепку Безуглу, яка заявами про відставку Залужного, хотіла показати, що вона чогось варта в політичній системі», — каже В. Шишкін.

За його словами, вибори можна проводити за рішенням президента В. Зеленського.

" Однак чи підготувалося до виборів суспільство? Воно сформувало пул партій чи людей? А стосовно коней на переправі не міняють, то треба міняти, якщо вони не тягнуть. Аналогічно і тут. Влада загралася на міжнародній арені та немає серйозних економічних проєктів. Вона нічого не пропонує, лише клянчить. За 2 роки війни потоплення 2−3 кораблів рф це добре. Однак це не вирішує питання фронтальної війни росіян, де нам потрібні мільйоні снарядів, багі та десятки тисяч дронів. Влада щось зробила за ці роки? Під час Другої світової в США змогли побудувати танкову промисловість. Всіх олігархів змусили це зробити. Ми два роки воюємо і де наші досягнення? Невже у нас немає наших розробок? Ми що не можемо зруйнувати Уралмаш, а ми лише просимо ракети у США. А де програма уряду за 4 роки?", — резюмує експерт.