За заяву «не хочеш воювати — перепливай Тису» нардеп Кривошеєв має понести відповідальність — правозахисник

Нардеп Ігор Кривошеєв, який порадив українським чоловікам уникнути мобілізації, «перепливши Тису» та позбуватися громадянства, має понести за це відповідальність

нардеп Кривошеєв має понести відповідальність – правозахисник
нардеп Кривошеєв має понести відповідальність – правозахисник

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Депутат не має права робити такі вислови. Крім того, кожен має розуміти, що захист територіальної цілісності — це гідний обов'язок. Однак чомусь депутати і цей нардеп зокрема, не підіймає питання, чому досі не прийнято закон про стан війни. Кожен повинен займатися своєю справою. А у депутатів, які кажуть, що українці, які не хочуть захищати країну, мають тікати та позбуватися громадянства, мають забирати мандати», — каже правозахисник.

За його словами, нардепи мають зробити все, щоб народ міг захисти територіальну цілісність, а не казати про позбавлення громадянства.

«Він має нести відповідальність про заклики про позбавлення громадянства. Журналісти мають звернутися до голови парламенту, щоб той дав роз’яснення. Якщо він не зможе цього зробити, то треба звертатися до відповідних структур, щодо притягнення нардепа до відповідальності. Адже це просто невіглас, який не розуміє, що він каже», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що нардеп Ігор Кривошеєв закликав українських чоловіків не тікати від мобілізації, а охочим уникнути війська порадив «перепливати Тису».