Київська обласна прокуратура намагається пограбувати добровольців — офіцер ЗСУ

Місцеві князьки руками прокуратури забирають готовий бізнес по всій країні.

Сергій Горбаченко
Сергій Горбаченко

Про це під час ефіру заявив доброволець ЗСУ, керівник рибогосподарського підприємства Сергій Горбаченко.

«З незрозумілих причин на сайті Київської обласної прокуратури з'явилася новина, що Білоцерківська окружна прокуратура направила до суду позивну заяву на рибогосподарське підприємство з вимогою припинити використання частини нижнього Білоцерківського водосховища, розташованого на річці Рось, кажучи, що наша діяльність там є незаконною. Тобто ми маємо факт втручання прокурорів у законну господарську діяльність», — каже доброволець.

За його словами, поки військові на фронті захищають країну від рф, прокуратура займається рейдерством.

«Бувши офіцером запасу, зрозумів, що інтереси держави перед усім. Тим паче, що держава дала право відновити водні ресурси у водосховищі. Тому пішовши на фронт, залишив водний об’єкт та всі дозвольні документи уповноваженій особі. Після поранення повернувся до Києва на лікування та вирішив поцікавитися у рибного патруля, чи подаються звіти за діяльність на об’єкті. Дізнався, що нашою діяльністю зацікавилася прокуратура. Хоча на той час, згідно закону, під час воєнного стану були заборонені перевірки. Тож я вирішив поцікавитися, на якій підставі прокуратура порушує закон. Відповіді не отримав. Прокуратура цілий рік тримала паузу. Після чого подала до суду. Хоча жодної позивної заяви не отримав, дізнавшись про це випадково, від юристів, які зателефонували, запропонувавши допомогу», — підкреслює С. Горбаченко.

Він підкреслив, що прокуратура хоче забрати водосховище комплексного призначення з запасами прісної води.

«Регулятор водних біоресурсів та Державне агентство меліорації та рибного господарства прийняли рішення про вилов на даному об’єкті з компенсаторним зарибленням, яке ми проводили з 2019 року. Ми два роки не виловлювали рибу. Тому у нас приблизно по 70 тисяч голів. Тобто 35 тис голів товстолоба, 30 тисяч коропа й 4 тисячі амура. Тому відбувається банальне рейдерство. Адже в об’єкт було вкладено шалені кошти», — каже С. Горбаченко.

За його словами, таких рибних об’єктів по Україні дуже багато. Тільки на Київщині — понад 20.

«Випадки рейдерства зафіксовано по всій країні. Зокрема, на Вінниччині, Житомирщині та на Харківщині. Органи прокуратури хочуть заволодіти об’єктами праці цих підприємств, щоб потім продати їх зацікавленим особам в оренду. Зараз йде банальний перерозподіл цього ресурсу. Тобто в 2021 році прийняли закон, щодо змін у законах, які регулюють земельні відносини, назвавши його дерегуляція земельних відносин. Однак такі водні об’єкти, не можуть бути передані у комунальну власність, бо вони використовуються державою на постійній основі. Це порушує законодавство. Однак місцеві князьки руками прокуратури забирають готовий бізнес», — резюмує С. Горбаченко.

За його словами, найближчим часом готується заява до ДБР та Європейського суду з прав людини, щодо діяльності прокуратури.