Чому Україна не оголошує війну — розповів Суддя КСУ у відставці

Згідно з міжнародним правом країна, яка оголошує війну, є агресором, тому Україна не оголошує війну рф. Однак московитам блискуче вдається нав’язувати антиукраїнські наративи світу.

Чому Україна не оголошує війну
Чому Україна не оголошує війну

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Політичний та інформаційний тиск московитів на зовнішній арені сьогодні є супер масштабним. Ми повинні все вивчати не лише з погляду наших досягнень, а й з точки зору досягнень ворога. Зокрема, якщо він провів щось вдало. Вважаю, що рашисти за останні два роки провели дві блискучі інформаційні та політичні операції. Перша — це Хасам та Ізраїль. Це не лише стосується Ізраїлю та Палестини, це стосується всього світу. Завдяки цьому нам не дають достатню кількість зброї. Адже всі переключаються на допомогу Ізраїлю. Зокрема, США та НАТО коштом України», — каже В. Шишкін.

При цьому він зазначив що, в Україні не повинні розповідати про свої досягнення, відкриваючи методологію роботи.

Він підкреслив, що в телемарафоні мають розповісти, чому з погляду міжнародно-правових документів, ми не маємо право оголошувати стан війни.

«Тобто чим наявність воєнного стану гірше, ніж наявність війни. До речі, в Ізраїлі не оголосили війну. По-перше, стан війни або війна по сьогоднішнім міжнародним документам не оголошується на підставі статуту ООН 1945 року. Стан війні останнє було записано в конвенції Ліги Націй 1933 року і до 1945 року. Тому згідно з міжнародними документами, той хто оголошує війну стає агресором, навіть, якщо на нього напали. Крім того, не можна ситуацію в Ізраїлі експропріювати на Україну. Адже в Ізраїлі — це внутрішній конфлікт. Адже Палестина — це лише автономія в складі єврейської держави під назвою держави. Це не війна України з рф, або війна росії з Грузією, на яку вона напала у 2008 році. Однак увага всієї планети переключилася на внутрішній державний конфлікт в Ізраїлі», — зазначає В. Шишкін.

За його словами, рашисти проводять додаткову блискучу операцію, підіймаючи мусульманський світ через Іран та деякі Арабські країни.

«Одночасно підіймається весь антиєврейський рух в Європі через арабів та мусульман, які там живуть. У відповідь підіймається єврейський рух через структури, які проти арабів. І ті, і інші фінансуються з москви. Зокрема, мусульманський рух точно. А конфлікт через Хамас перейшов на Європу через палестинське- єврейське протистояння. Рашисти запустили свою агентуру у Східній Європі», — резюмує В. Шишкін.