Британія постачатиме Україні тисячі FPV-дронів

Для України Велика Британія замовить тисячі FPV-безпілотників, зокрема від британських виробників.

Міністерстві оборони Великої Британії
Міністерстві оборони Великої Британії

Безпілотники були на першому місці в списку військової техніки, яку шукало раніше та й тепер українське військове керівництво.

Нагадаємо, у кінці січня до нещодавно створеної коаліції дронів, яку організували Україна та Латвія, вирішили приєднатися Швеція та Велика Британія.

«Воювати мають технології, а не люди. Коаліція дронів стане ще одним кроком до реалізації цієї ідеї. Це збереже багато життів.

Підсилення та розвиток виробництва безпілотних систем дозволить трансформувати армію і зробити новітні технології сьогоднішньою реальністю. Окремо запрошую нації до розробки програмних рішень, які створять майбутнє цієї сфери", — зазначила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

Лондон спільно з Латвією очолив велику коаліцію з розробки безпілотників для Сил оборони. Велика Британія хоче «мобілізувати»" силу західної промисловості, створивши конкуренцію за виробництво цих безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною.

Це перший проєкт, який буде запущено з пакета безпілотників на 200 мільйонів фунтів стерлінгів, про що прем'єр-міністр Великої Британії оголосив у січні.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс нагадав, що Лондон уже збільшив свою допомогу Україні до 2,5 мільярда фунтів стерлінгів цьогоріч.

А також виділив 200 мільйонів фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, яке має зробити Велику Британію найбільшим постачальником дронів для України.

«Сьогодні ми йдемо ще далі. Я з гордістю повідомляю, що Велика Британія та Латвія спільно очолять міжнародну коаліцію для розбудови життєво важливих можливостей України з виробництва безпілотників. Разом ми дамо Україні можливості, необхідні їй для захисту та перемоги в цій війні, щоб гарантувати, що путін зазнає поразки у своїх незаконних варварських амбіціях», — сказав Шаппс.