Підтверджень заявам Шойгу про «зачищення Кринок» на Херсонщині немає — ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що заяви про захоплення плацдарму на лівобережжі Херсонщини потрібні російському керівництву, аби посилити бажаний інформаційний ефект напередодні президентських виборів рф.

Підтверджень заявам Шойгу про «зачищення Кринок»
Підтверджень заявам Шойгу про «зачищення Кринок»

«Міністр оборони рф ймовірно, передчасно заявив про захоплення військами рф Кринок, щоб підсилити бажаний інформаційний ефект перед президентськими виборами у березні 2024 року», — йдеться у звіті

Шойгу спростував заяву Теплінського та представив російські зусилля як успішно завершену операцію, а також похвалив підрозділи десантних військ та 810-ту морську піхотну бригаду за їхню роль в операції.

На момент написання цієї публікації фахівці ISW не спостерігали жодних візуальних доказів помітного російського просування біля обмеженого українського плацдарму у Кринках та поблизу них.

Як зазначається у звіті, велика стратегічна мета рф — відновити контроль над Україною — залишилася незмінною протягом десятиліття від початку її незаконного вторгнення в Україну.

Шойгу заявив, що російські війська захопили селище Кринки на лівому березі Херсонської області, хоча наявні візуальні докази з відкритих джерел, а також українські та російські повідомлення свідчать про те, що ЗСУ утримують обмежений плацдарм у цьому районі.


Джерело: ISW