Канада профінансує закупівлю артилерійських снарядів для України

Уряд Канади близький до виділення фінансування для закупівлі артилерійських снарядів у країн поза блоком НАТО для України.

Канада профінансує закупівлю артилерійських снарядів для України
Канада профінансує закупівлю артилерійських снарядів для України

Про це повідомляє видання CBC.

Країна готова підтримати ініціативу Чехії, яка на відкритті Мюнхенської конференції з безпеки повідомила, що знайшла понад 800 тисяч артилерійських снарядів у країнах поза блоком НАТО.

Наразі, за словами президента Чехії — Петра Павела, інші країни мають теж приєднатись до цієї ініціативи, оскільки, для реалізації потрібне додаткове фінансування.

Як повідомляють джерела у Міністерстві оборони Канади, уряд готується підтримати пропозицію стосовно виділення 30 мільйонів доларів США, які підуть на закупівлю цих снарядів.

Також міністр оборони Канади Білл Блер підтвердив обговорення з представниками Чехії цього питання, але зазначив, що деталі повідомить пізніше.

Я уклав меморандум про взаєморозуміння з одним із наших європейських союзників, Чеською Республікою, щодо, можливого придбання боєприпасів, що дозволить нам зробити їх доступними для України швидше, оскільки ми тільки нарощуємо наше власне виробництво — розповів міністр.

Треба зазначити, що деякі країни побоюються, що Канада через виділення фінансування на закупівлю артилерійських снарядів поза НАТО, надалі не буде продовжувати нарощувати виробництво артилерійських боєприпасів на своїй території.

На сьогодні, Канада щомісячно виробляє близько 5 тисяч артилерійських снарядів, які є ліцензійною копією американських М107 для використання з гаубиць М777.