Поплічник рашистів, який ремонтував російські танки під час боїв за Харків

Служба безпеки викрила ще одного ворожого пособника, який співпрацював з російськими військами у період тимчасової окупації Харківщини.

Поплічник рашистів, який ремонтував російські танки під час боїв за Харків
Поплічник рашистів, який ремонтував російські танки під час боїв за Харків

Зловмисником виявися працівник заводу у Богодухівському районі. Після захоплення громади він зголосився допомагати загарбникам і почав ремонтувати їхню бронетехніку.

Насамперед фігурант відновлював бойові спроможності російських танків, бойових машин піхоти та колісних транспортних засобів, які були підбиті українськими захисниками під час боїв за Харків.

Також ворожий поплічник «здавав» місцевих жителів, які чинили спротив збройній агресії рф.

У подальшому рашисти викрадали українських патріотів та ув’язнювали їх до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Крім того зловмисник «наводив» загарбників на оселі громадян, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Потім окупанти разом зі своїм пособником вдиралися у помешкання громадян і повністю розграбовували їх. З приватних домоволодінь рашисти викрадали все: від одягу та побутової техніки до автомобілів.

За це командування підрозділів російських військ дозволяло фігуранту вільно пересуватися по місцевості та забирати собі частину награбованого майна.

Після звільнення району зловмисник намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111−2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.