Смерть Степана Хмари трагедія для багатьох українців — Шишкін

Саме завдяки наполегливій політиці правозахисника, громадського діяча, дисидента, Героя України, депутата трьох скликань Верховної Ради та співавтора Конституції України Степана Хмари, в 2014 році вдалося врятувати наші супер бойові підрозділи.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Хоча багато хто не любив Хмару за його правдивість, принциповість та різкість. Нас з Хмарою пов’язує захист української землі. У своєму останньому виступи з трибуни Верховної Ради, Хмара назвав чинну владу ліквідаторами української держави. Мова йшла про розпродаж землі. На 25-ти річчя української Конституції ми з Хмарою надягли футболки, де було написано, що Зеленський є вбивцею Конституції. Хмара був стратегічно думаючою людиною. Зокрема і у військовій стратегії. Саме завдяки його наполегливій політиці в Раді, Кабміні та Міноборони, в 2014 році вдалося врятувати наші супер бойові підрозділи», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що Україна через непрофесійні дії влади стикнулися з поганою підготовкою офіцерського корпусу. Саме це заважає давати відсіч російські агресії.

«Офіцерів треба було готувати за новими напрямками, проаналізувавши ворогів. До речі, Хмара говорив, що московія це наш ворог номер один», — резюмує В. Шишкін.