В українських спецслужб з’явилася хвороба попіаритися — суддя Конституційного Суду у відставці

Стосовно заяв наших спецслужб, щодо смерті російського опозиціонера О. Навального, то невже голові ГУР К. Буданову більше немає чого робити, окрім того, щоб це коментувати та піаритися?

Кирило Буданов
Кирило Буданов

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Ситуація з Навальним не має цікавити українське суспільство. Вона має цікавити зовнішньополітичне відомство. Вони використовуючи ситуацію з Навальним можуть використовувати путінський анти фронт з тих країн, які цим занепокоєні. Стосовно заяв наших спецслужб, щодо смерті російського опозиціонера, то невже Буданову більше немає чого робити, окрім того, щоб це коментувати та піаритися? Тим паче, що немає в рф демократії. Нагадаю, що Буданов вже не в перший раз піариться. Навіщо вже через тиждень аналізувати свої спецоперації? Ви що ідіоти? Я служив у військах КДБ срср і знаю, що таке видача інформації. В КДБ розкривати секрети про методику проведення операції через 20- 30 або 50 років. Деякі взагалі мають штамп особливо секретно і не будуть розкриті. Так, кожному, хто топив кораблі рф, треба давати звання героя, однак про спецоперації треба мовчати. А у наших спецслужб вже з’явилася хвороба попіаритися», — каже В. Шишкін.

При цьому він підкреслив, що треба карати всіх тих, хто винен у розмінуванні Чонгара та прориву росіян аж до Києва.

«Непокаране зло виростає, як дракон з трьома головами. Тому воно має бути нейтралізоване. Покарання може бути різної форми. Можна розстріляти, повісити, змістити з посади, або умовно засудити. Якщо влада цього не розуміє і хоче пробігти між краплинками, то нагадаю, що вже хотіли пробігти між краплинками по Будапештському меморандуму. Пробігли? Тож ми повинні стукати у всі двері і казати, що ви давали нам гарантії за Будапештським меморандумом. Тому Україна має вимагати зброю, а не канючити. Адже Україну роззброїли при каденції другому парламенту та президента в листопаді 1994 року», — резюмує В. Шишкін.