росія не припиняє наступ під Авдіївкою для виснаження ЗСУ — ISW

Війська рф продовжують наступ під Авдіївкою, щоб позбавити українських солдатів перепочинку, який дозволив би їм створити більш важкопрохідну лінію оборони біля нещодавно захопленого РФ населеного пункт

росія не припиняє наступ під Авдіївкою для виснаження ЗСУ
росія не припиняє наступ під Авдіївкою для виснаження ЗСУ

Як ідеться в огляді, зараз окупаційні війська зосереджують атаки на захід від Авдіївки у напрямку Бердичева, Орлівки та Тоненького, де Збройні сили України (ЗСУ) створили оборонні позиції для прикриття відходу з Авдіївки та відбиття подальших російських наступальних операцій.

За даними оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», станом на 27 лютого українські війська стабілізували свої оборонні рубежі по лінії Тоненьке-Орлівка-Бердичів. Водночас українські військові оглядачі охарактеризували укріплення ЗСУ на захід від Авдіївки як такі, що «розчаровують» та «є проблемними».

Як припускають аналітики ISW, протягом найближчих тижнів російські війська можуть захопити населені пункти на захід і північний захід від Авдіївки. Втім, за їхніми оцінками, рельєф місцевості та водні об'єкти на захід від Авдіївки, особливо водойма, що пролягає між Бердичевом і Семенівкою-Орлівкою, ймовірно, сповільнять і без того «відносно повільний темп російського просування в цьому районі».

«Ця складна місцевість, ймовірно, обмежить подальші тактичні переваги росіян і дозволить українським військам зайняти підготовлені оборонні позиції, які, ймовірно, сприятимуть кінцевій кульмінації нинішніх російських наступальних зусиль в цьому районі, принаймні доти, доки росіяни не посилять свої атакуючі елементи», — йдеться в звіті.


Джерело: ISW