Беніфіціарами політичного процесу мають стати середній клас, український бізнес та громадяни — Дорошенко

Перед обличчям смерті ми маємо усвідомити, що Україна, починається з тебе, як про це казав лідер Народного Руху В’ячеслав Чорновіл.

Михайло Дорошенко
Михайло Дорошенко

Про це під час ефіру заявив лідер Народного Руху України Михайло Дорошенко.

«Те, що Україна опинилася у глобальній війні, а війна - це найвища точка кризи, трапилося, тому що ми приймали неправильних політичних рішень. Сьогодні можна почути, що поки немає перемоги на фронті, поки не закінчилася війна, говорити на політичні теми, порушувати питання виборів, зокрема, коли та в який спосіб вони відбудуться. Насправді ж якщо не робити серйозну та необхідну роботу, то Україна може опинитися в ситуації перманентно постійної війни, яка затягнеться на довгі роки. Без перезавантаження політичних процесів та системи управління державою, вийти з цієї кризи буде дуже важко. Виходити з кризи, у якій ми опинилися, потрібно використовуючи політичний інструмент. Адже всі рішення, які приймають в державі під час війни, що стосуються економіки та конституційних прав, виробництва зброї, все це політичний сегмент. Якщо ми не будемо мати на ці питання відповіді, то ми не матимемо українського осяжного майбутнього. Зокрема, куди ми йдемо. Коли людина чи компанія потрапляє у кризу, або корабель у сильний шторм, його потрібен маяк. Тобто орієнтир, куди він повинен прийти», — каже М. Дорошенко.

На його думку, через велику кількість гасел, маніпуляцій й маркетингових технологій у політиці, люди забувають про невиконані обіцянки влади.

«Так сталося, що бенефіціаром цих процесів завжди був великий капітал. Народу та представників народу там не було. Політичні партії будувалися завдяки великому капіталу, який давав велику суму грошей. Для фронтмена партії процес виборів перетворювався на бізнес. А політтехнологи на цих процесах добре заробляли. А партія після виборів на другий день припиняла своє існування. Це лише елемент шоу і більше нічого. Хоча саме з регіонів, від людей мають очолювати обласні партійні організації ті люди, які відомі мають довіру та репутацію. І головне, якщо політична партія буде фінансуватися за кошти крупного капіталу, то і працювати вона буде на великий капітал, а не на інтереси народу. Тому бенефіціарами політичного процесу має стати середній клас, український бізнес та громадянин, який на своїх плечах несе тягар війни. Українці, які живуть у цій війні, мають зрозуміти, що це наш останній шанс. Перед обличчям смерті ми маємо усвідомити, що Україна, починається з тебе, як казав В’ячеслав Чорновіл», — резюмує М. Дорошенко.