Тема по залученню західних військ в Україну зачепила путіна — політолог

Президент рф володимир путін знову малює чергові червоні лінії, які треба переходити. Європа не має боятися путіна.

володимир путін
володимир путін

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«путін у своєму виступі зробив знак рівності між територією України та територією власної держави. Фактично вказавши, що Україна є територією росії. Зрозуміло, що тема з залучення західних військ в Україну зачепила путіна. Тому він сказав, що у разі розвитку таких подій, він знімає з себе заборони стосовно атак на західні держави. Це просто показує, що путін знову малює чергові червоні лінії, які треба переходити. Європа не має боятися путіна, а має робити все, щоб забезпечити сильні позиції на різних майданчиках та різних вимірах. Це допоможе дипломатичному вирішенню ситуації, але з потужним військовим фундаментом. Тому путін знову намагається всіх налякати, так саме як це було з загрозами не передавати Україні танки, техніку та ракети. Однак ці погрози не виправдалися», — каже експерт.

За його словами, щодо відправки іноземних військ в України всі країни НАТО сказали, що зараз не збираються цього робити. Однак в перспективі це цілком можливо.

«Це показує, що західні країни не збираються кидати нашу державу та планують її підтримувати на довгострокову перспективу. Тому ми будемо чути від путіна погрози про Третю світову війну.

«Якщо Захід введе свої війська в Україну, то путін буде атакувати ці країни. Насправді, путін і так розробляє тему другого фронту. Він збирається йти на Сувальський коридор. В планах путіна збільшення власної території рф, переділ сфер впливу, зокрема, в Євразії, де він хоче отримати величезний шмат впливу на території всього континенту», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що що 29 лютого президент росії володимир путін заявив, що стратегічні ядерні сили рф знаходяться в стані повної бойової готовності. Він також погрожував західним країнам конфліктом.