Фінляндія не ставить перед Україною обмежень на застосування переданого озброєння

Фінляндія не ставить перед Україною жодних обмежень щодо застосування переданого озброєння.

країна постачала бронетехніку та інше озброєння, яке може застосовуватися для атаки на території рф
країна постачала бронетехніку та інше озброєння, яке може застосовуватися для атаки на території рф

Про це заявило керівництво парламентського комітету з питань оборони та Міністерство оборони країни.

«Наскільки мені відомо, Фінляндія не накладала таких обмежень, і Україна повинна мати право використовувати цю зброю проти військових об’єктів і на російській території», — заявив в інтерв’ю Yle Юкка Копра, голова парламентського комітету з питань оборони.

Це пов’язано з тим, що Фінляндія, принаймні офіційно, не надавала Україні зброю, яка може бути використана для ударів по території рф.

Однак при цьому, країна постачала бронетехніку та інше озброєння, яке може застосовуватися для атаки на російську територію.

Мікко Савола, заступник голови оборонного комітету, сказав, що фінська зброя може бути використана на російській території.

Міністерство оборони Фінляндії повідомило, що країна не накладала жодних обмежень на використання допомоги, надісланої в Україну.

Одночасно з цим, фінське Міністерство оборони та парламентський комітет з питань оборони закликають Німеччину передати Україні крилаті ракети Taurus.

«Я закликаю Німеччину серйозно розглянути це питання. Німецький уряд знає, що вони мали б велике значення. Якщо вони хочуть отримати сильнішу підтримку, щоб допомогти Україні перемогти, вони можуть її надати», — заявив міністр оборони Антті Хякканен.

На початку лютого «Мілітарний» повідомляв, що уряд Фінляндії оголосив про надання Україні чергового пакета військової допомоги, який стане 22-м від спочатку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Вартість нового пакета становить приблизно 190 мільйонів євро.

Загальна вартість усіх оборонних пакетів, поставлених із Фінляндії в Україну від початку повномасштабного вторгнення росії, становить 1,8 мільярда євро.


Джерело: yle