Трамп може принести багато сюрпризів — експерт про вибори в США

Якщо кандидат від республіканців Дональд Трамп переможе на президентських виборах в США, то він може принести багато сюрпризів.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це під час ефіру заявив політтехнолог Микола Волгов.

«Виходячи з риторики Трампа, ми думаємо, що він стане президентом США і все. Але, якщо подивитися, хто найбільше лобіював відмову від Північного потоку — США під керівництвом Трампа. Так, Трамп цинічний демагог, але він дуже практична людина. Тому він може принести багато сюрпризів. Трамп розділяє питання виграти вибори та допомогти Україні. Можливо буде так. Перше завдання — виграти вибори, а друге — Make America Great Again. Тобто зробити Америку знову величною. Адже Трамп наголосив, що з таким президентом, як Байден США не переможе у Третій світовій війні. Якщо Трамп говорить про підготовку до Третьої світової, то напевно в нього є план і бачення. Тому можливо багато сюрпризів», — каже М. Волгов.

Він нагадав, що на Мюнхенській конференції з безпеки республікацні заявили, що в них є два шляхи посадити президента рф в. путіна та президента України за стіл перемовин.

«Перший — ми можемо не давати Україні зброю та фінансування, тоді Зеленський запросить перемовини, а можемо дати стільки всього, що їх запросить путін. Тому Україна не має закривати двері перед республіканцями. Та займати позицію ми з демократами так, а з республіканцями — ні. Якщо такі лунатимуть з українського боку, то ми зробимо тільки гірше. Ми маємо вибудовувати стосунки так, щоб бути готовими до приходу Трампа. Тобто Україна має грати по всьому полю і не сповідувати позицію нам всі винні. Чомусь ми не кажемо про власне виробництво озброєння, хоча в країні 10 років триває війна «, — підкреслює М. Волгов.

Нагадаємо, що Трамп випереджає Байдена на 5%, якби президентські вибори 2024 року відбувалися сьогодні — опитування The New York Times та Сієнського коледжу.

48% виборців сказали, що проголосували б за колишнього президента, 43% у відповідь на те саме запитання сказали, що проголосували б за Байдена