Масштабний збій Facebook, YouTube та Instagram: що відомо

По всьому світу о 17.00 було зафіксовано масштабний збій соцмереж — Facebook, YouTube та Instagram. Наразі Facebook відновив роботу.

Наразі Facebook відновив свою роботу
Наразі Facebook відновив свою роботу

Про це свідчать дані Downdetector.

В компанії Meta підтвердили збій, але назвали його назначеним. Що стало причиною збою, поки невідомо.

Станом на 19.05 запрацював Instagram.

Згідно з даними Downdetector проблеми з Facebook відчули понад 60% користувачів, з YouTube — понад 40%, з Instagram — понад 60%. Серед них користувачі не тільки України та країн ЄС, а й США.

Кількість скарг станом на 17.30 реально перевищила за 200 000.

Також по всьому світу фіксувалися проблеми з роботою WhatsApp та Telegram.

Нагадаємо, що сьогодні з’явилася інформація про те, що у Червоному морі перерізали три кабелі, які забезпечували глобальний інтернет і комунікації.

Довідка

Downdetector — це найпопулярніша у світі платформа для отримання інформації про стан онлайн-сервісів, яка залучає сотні мільйонів користувачів, які бажають дізнатися про стан свого інтернет-з'єднання, мобільної мережі, онлайн-банкінгу, ігор, розваг та інших онлайн-сервісів. Аналізуючи десятки мільйонів щомісячних звітів про проблеми, Downdetector пропонує інформацію про статус у режимі реального часу для понад 12 000 послуг на 47 веб-сайтах, що представляють 47 країн.

На цій сторінці пояснюється, як Downdetector збирає та аналізує ці дані, щоб визначити, коли у клієнтів постачальника послуг виникають проблеми, і попередити компанію та спільноту про можливі проблеми.