ЗСУ обстрілюють ворога під Авдіївкою з гелікоптерів

Відео роботи українських гелікоптерів розповсюдила 47-а окрема механізована бригада «Маґура».

ЗСУ обстрілюють ворога під Авдіївкою з гелікоптерів
ЗСУ обстрілюють ворога під Авдіївкою з гелікоптерів

Вертольот з української символікою виконали завдання і покинули поле бою. Там же вказано, що кадри зняті на на одній із найгарячіших ділянок фронту Авдіївському напрямку, де «армійська авіація підтримує піхоту та навалює окупантам».

Відео відзняли бійці роти ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБпАК) 47-ої ОМБр. У 47-ій бригаді кадри назвали унікальними.

Читайте також: У 47-ій бригаді ЗСУ «Маґура» пояснили ситуацію щодо мінувань та рівень оборони рашистів, який необхідно усвідомлювати

До слова, на кадрах зафіксований гелікоптер Мі-17. Це російський вертоліт, який США раніше купували в РФ для передачі силовим структурам Афганітану. Гелікоптери покинули цю країну після виведення американських військ в серпні 2021 року.

13 квітня 2022 року президент США Джо Байден оголосив, що уряд США надасть українському уряду вертольотів Мі-17 для захисту від повномасштабного російського вторгнення. Уже в червні 2022-го Defense Express писав про використання ЗСУ Мі-17. На відео потрапив гвинтокрил, на якому вже нанесено опізнавальні знаки Збройних сил України, але досі залишився камуфляж від Національної армії Афганістану.