Франція планує виробляти зброю на території України

Франція планує залучити деякі компанії для виробництва оборонного обладнання та техніки на території України.

Франція планує виробляти зброю на території України
Франція планує виробляти зброю на території України

Виробництво військової продукції має відбуватись на території України, оскільки це допоможе розгорнути відповідну кількість підприємств та залучити велику кількість фахівці.

Крім того, виробництво озброєння безпосередньо в Україні, допоможе краще протистояти російській загрозі.

«Три французькі компанії будуть налагоджувати партнерські відносини з українськими компаніями, зокрема в секторах безпілотників і наземного обладнання, щоб виробляти запчастини на українській землі, а в майбутньому, можливо, і боєприпаси» — розповів Себастьєн Лекорню, міністр оборони Франції.

Він також зазначив, що за планом, перші виробничі потужності мають розпочати свою роботу цього літа. Оперативне розгортання дозволить допомогти Збройним Силам України протистояти агресії РФ.

«Ідея полягає в тому, щоб запустити перші виробничі одиниці цього літа» — зазначив він.

Лекорню зазначив, що однією з компаній стане французьке відділення KNDS (KMW+Nexter Defense Systems), яке спеціалізується на виробництві бронетехніки, танків, а також іншої оборонної продукції.

Загалом, Франція має великі плани стосовно розгортання виробництва озброєння в Україні, яке отримало багато позитивних відгуків від українських захисників.