Прорив кордону у Бєлгородській та Курській областях є сигналом для путіна — політолог

Прорив кордону у Бєлгородській та Курській областях є сигналом для президента рф володимира путіна та росіян, що не все так добре у військовому плані, як про це розповідають.

Прорив кордону у Бєлгородській та Курській областях є сигналом для путіна
Прорив кордону у Бєлгородській та Курській областях є сигналом для путіна

Про в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Прорив кордону у Бєлгородській та Курській областях добровольцями рф, може відтягнути певні російські сили з фронту. Також це показує уразливість росії. Однак на хід війни ця ситуація поки що навряд чи вплине. Тому можна говорити, що РДК та Сибірський батальйон будуть довше на території рф з російською армією, ані ж минулого разу. Це дуже символічна подія, зважаючи на те, що в рф наближаються президентські вибори і путін розповідає, що росія подолала всі санкції, а військова ситуація складається на її користь. Тому прорив РДК та Сибірського батальйону у Бєлгородській та Курській областях демонструє, що насправді все не так, як путін запевняє у своєму зверненні. Це дуже важлива та символічна подія», — каже В. Воля.

На його думку, поки не відомо скільки сибірський батальйон зможе там протриматися цього разу.

«США та інші країни Заходу не проти такої операції. Однак добровольцям потрібен боєкомплект, боєприпаси та інше забезпечення. Тому тут питання логістики та які сили стягне рф, щоб витіснити їх зі своєї території. Однак це зможе відтягнути якусь частину підрозділів від лінії фронту. Для того, щоб війна перекинулася на територію рф потрібні ресурси. Треба, щоб російських добровольців було більше і на належному рівні було забезпечення їх діяльності — боєприпасами та іншими необхідними речами.

Нагадаємо, що Легіон «Свобода Росії», «Російський добровольчий корпус» та Сибірський батальйон сьогодні, 12 березня прорвали кордон РФ. Вони зайшли на територію Бєлгородської області, при цьому в Курській області також чують звуки стрілянини, імовірно, там теж зав'язався бій.